ÖPPETTIDER VISNINGSKÖK:
MÅNDAG - TORSDAG:  07:00-16:00, FREDAG:  07:00-14:00  
LUNCH:  11:00-12:00

LÖRDAGSÖPPET:
27/4, 25/5, 29/6
Kl: 10:00-14:00

2020 > 02

Lördagsöppet hos Pitekök

Kanke är vi ute för tidig, men visst känns det som att våren är runt hörnet nu när solen visar sig mer och börjar värma igen?

Därför passar vi på att tipsa om hur du med hjälp av enkla medel kan skapa trendig vårkänsla i köket. 2020 års färgpalett är lätt att få med sig in i köket genom inredningsaccessoarer som gardiner, en pläd, en snygg bricka eller ny vas. I år går vi från grått mot mer jordnära färger, varmare och mjukare kulörer som beige och ljusbrun. Matta pasteller och klassiskt blått är andra färger som är lätt att plocka upp i detaljer.

Ett annat tips om du vill sprida mer vårljus i ditt kök är att inreda med speglar. Gärna minst en bågformad - då är du i hamn med vårens trender. Placera speglar på väl valda platser som reflekterar det inkommande ljustet. På det sättet kan du få naturligt ljus längre in i rummet och skapa en illustration av större rymd. När du sedan har bytt ut ut dina vintergardiner mot tunna, ljust pastellfärgade, kan du vänta dig en ljusexplosion när den låga vårsolen flyter in i ditt hem.

Och glöm inte snittblommorna, exempelvis tulpaner eller krokus i snygg kruka – ett riktigt vårtecken!

Hoppas att vi ses till helgen!
/Kjel, Ola & Micke med personal

Piteås Unika Butik, Hem Ljuva Hem, visar vårens trender i vårt showroom. Foto: Hem Ljuva Hem
Piteås Unika Butik, Hem Ljuva Hem, visar vårens trender i vårt showroom. Foto: Hem Ljuva Hem

Foto: Maria Fäldt

Läs hela inlägget »
Etiketter: trender, färg, inredning
Recept från Pitekök: Söta semmelrutor

Den klassiska semlan är självklart nummer ett, men det ena goda utesluter ju inte det andra, tycker vi. Prova en riktigt sötsak som funkar lika bra med som utan grädde! 

SÖTA SEMMELRUTOR i långpanna
Kakan kan bakas på ugnsplåt och ger då en lite tunnare ruta. Vill du ha en tjockare men mindre kakruta bakar du den i en liten långpanna (20x30 cm). Tiden i ugn anpassas efter val av bakform.

Kaka:
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
3 dl vetemjöl 
1,5 msk kardemumma 
3 tsk bakpulver 
1,5 dl mjölk
200 g riven mandelmassa 

Så här gör du:
Ugnsvärmen sätt till  175 grader.
Klä en ugnsplåt eller liten långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda samman alla torra ingredienser och vispa försiktigt eller vänd ned i äggsmeten till en klumpfri smet. Gör samma sak med mjölk och riven mandelmassa.
Häll smeten i den form du har valt och grädda i mitten av ugnen. Kakan ska vara torr i mitten.
Ugnsplåt: c:a 17-20 min.
Liten långpanna: c:a 20-25 min. 
Låt kakan svalna.

Mandelkräm 
150 g smör 
2 äggulor 
1,5 dl strösocker 
100 g riven mandelmassa 
100 g mandelspån, naturella eller rostade efter smak

Så här gör du:
Smält smöret och tillsätt äggulor, strösocker och riven mandelmassa under försiktig omrörning. Låt sjuda några minuter på medelvärme. Rör om under tiden.  
Låt krämen svalna lite och häll den sedan över kakan. 
Toppa med mandelspån och låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor.

Smaka kakan som den är eller servera tillsammans med vispgrädde för extra lyx och semmelkänsla..
Kakan går bra att frysa.

Semmelrutor med flagad mandel
Läs hela inlägget »
Etiketter: recept, semmelruta, ugnskaka

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Etiketter