ÖPPETTIDER VISNINGSKÖK:
MÅNDAG - TORSDAG:  07:00 - 16:00, FREDAG:  07:00 - 14:00  
LUNCH:  11:00 - 12:00
LÖRDAGSÖPPET: 25/4 10:00 - 14:00
Sista lördagen varje månad 10:00 - 14:00

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Lördagsöppet hos Pitekök 28 mars

Nu är det dags för månadens lördagsöppet, 28 mars klockan 10:00 - 14:00.
Vi arbetar och håller öppet som vanligt och gör vårt bästa för att du ska känna dig trygg och säker att besöka oss. Vi följer de riktlinjer och regler som föreskrivs, för din skull, och för vår. 

Till dig som hellre stannar hemma erbjuder vi gratis hembesök. Slå oss en pling på 0911-166 11, så löser vi det tillsammans. Under tiden får du gärna klicka in här och samla inspiration till ditt drömkök!

Det är en ny situation för oss alla just nu, och tankarna går självklart till dig som är direkt drabbad av Covid-19, anhöriga och till dig som tillhör någon av riskgrupperna. 

Sköt om dig!
Kjell, Ola & Micke med personal

Läs hela inlägget »
Lördagsöppet hos Pitekök

Kanke är vi ute för tidig, men visst känns det som att våren är runt hörnet nu när solen visar sig mer och börjar värma igen?

Därför passar vi på att tipsa om hur du med hjälp av enkla medel kan skapa trendig vårkänsla i köket. 2020 års färgpalett är lätt att få med sig in i köket genom inredningsaccessoarer som gardiner, en pläd, en snygg bricka eller ny vas. I år går vi från grått mot mer jordnära färger, varmare och mjukare kulörer som beige och ljusbrun. Matta pasteller och klassiskt blått är andra färger som är lätt att plocka upp i detaljer.

Ett annat tips om du vill sprida mer vårljus i ditt kök är att inreda med speglar. Gärna minst en bågformad - då är du i hamn med vårens trender. Placera speglar på väl valda platser som reflekterar det inkommande ljustet. På det sättet kan du få naturligt ljus längre in i rummet och skapa en illustration av större rymd. När du sedan har bytt ut ut dina vintergardiner mot tunna, ljust pastellfärgade, kan du vänta dig en ljusexplosion när den låga vårsolen flyter in i ditt hem.

Och glöm inte snittblommorna, exempelvis tulpaner eller krokus i snygg kruka – ett riktigt vårtecken!

Hoppas att vi ses till helgen!
/Kjel, Ola & Micke med personal

Piteås Unika Butik, Hem Ljuva Hem, visar vårens trender i vårt showroom. Foto: Hem Ljuva Hem
Piteås Unika Butik, Hem Ljuva Hem, visar vårens trender i vårt showroom. Foto: Hem Ljuva Hem

Foto: Maria Fäldt

Läs hela inlägget »
Etiketter: trender färg inredning
Recept från Pitekök: Söta semmelrutor

Den klassiska semlan är självklart nummer ett, men det ena goda utesluter ju inte det andra, tycker vi. Prova en riktigt sötsak som funkar lika bra med som utan grädde! 

SÖTA SEMMELRUTOR i långpanna
Kakan kan bakas på ugnsplåt och ger då en lite tunnare ruta. Vill du ha en tjockare men mindre kakruta bakar du den i en liten långpanna (20x30 cm). Tiden i ugn anpassas efter val av bakform.

Kaka:
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
3 dl vetemjöl 
1,5 msk kardemumma 
3 tsk bakpulver 
1,5 dl mjölk
200 g riven mandelmassa 

Så här gör du:
Ugnsvärmen sätt till  175 grader.
Klä en ugnsplåt eller liten långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda samman alla torra ingredienser och vispa försiktigt eller vänd ned i äggsmeten till en klumpfri smet. Gör samma sak med mjölk och riven mandelmassa.
Häll smeten i den form du har valt och grädda i mitten av ugnen. Kakan ska vara torr i mitten.
Ugnsplåt: c:a 17-20 min.
Liten långpanna: c:a 20-25 min. 
Låt kakan svalna.

Mandelkräm 
150 g smör 
2 äggulor 
1,5 dl strösocker 
100 g riven mandelmassa 
100 g mandelspån, naturella eller rostade efter smak

Så här gör du:
Smält smöret och tillsätt äggulor, strösocker och riven mandelmassa under försiktig omrörning. Låt sjuda några minuter på medelvärme. Rör om under tiden.  
Låt krämen svalna lite och häll den sedan över kakan. 
Toppa med mandelspån och låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor.

Smaka kakan som den är eller servera tillsammans med vispgrädde för extra lyx och semmelkänsla..
Kakan går bra att frysa.

Semmelrutor med flagad mandel
Läs hela inlägget »
Pitekök avtackar pensionärerna Anders "Acka" Johansson och Bengt Jonsson

Ibland tar det lång tid för en första gång. För mig tog det ett helt yrkesliv innan jag behövde avtacka en pensionär, eller i det här fallet, två. När 2019 led mot sitt slut miste vi på Pitekök två av våra medarbetare med mest erfarenhet i bagaget, Anders "Acka" Johansson och Bengt Jonsson. 

Avtackningen av de blivande pensionärerna hölls på Bishops Arms, med god mat och dryck, tal, minnesgåvor och vackra blommor signerade Buketten. En extra speciell och minnesvärd kväll med många skratt och några blöta ögon.

Det har nu hunnit gå någon månad och vi har fått tid att reflektera över vad Anders och Bengt har betytt och vad de har åstadkommit här hos oss. Det är självklart en stor minuspost på vår samlade erfarenhetsbank även om båda var generösa med sin kunskap och gärna delade med sig. Men inte bara det, vi saknar även två goda vänner och kollegor i verkstaden, på fikarasten och vid lunchbordet.

Därför vill vi än en gång tacka våra goa gubbar för ett långt arbetsliv tillsammans och inte minst för allt vad ni genom åren har betytt för Pitekök och våra kunder. Nu hoppas vi att ni fortsätter era livskarriärer med fokus på helt andra saker än Pitekök och bästa sättet att formge och bygga skräddarsydda kök. Vi önskar er båda långlediga lycka till i er än så länge något ovana tillvaro - men kom ihåg, varje avslut är en ny början!

Tack!
Kjell

Ola och Micke, personalen

Läs hela inlägget »
Pitekök + ELON = komplett kök

Till helgen har vi årets första lördagsöppet och teamar upp med Micke från ELON. Det blir ett perfekt tillfälle att i lugn och ro inspireras och planera för ett helt komplett kök, med vitvaror och allt. Välkommen in lördag 25/1 mellan 10 och 14.

Kjell, Ola & Micke med personal

Läs hela inlägget »
Pitekök kommer till Gallerian Vintergatan i Skellefteå

Hej Skellefteå, får vi störa i julruschen? 19-21 december bjuder vi på köksdrömmar och inspiration. Ta en paus i julshoppingen och kom förbi oss i Gallerian Vintergatan. Vi har med oss några av våra visningskök, prover och produktkataloger. Planera ditt 2020-kök med oss, vi erbjuder alltid kostnadsfria hembesök för dig som bor i Norr- och Västerbotten.

Vi ses!
/Ola, Kjell & Micke med personal

PST! Klicka för lite köksinspiration.


Foto: Maria Fäldt

Läs hela inlägget »
Lördagsöppet hos Pitekök

Välkommen in till oss nu på lördag 30/11 mellan 10:00 och 14:00. Det lackar mot jul och vi är i full gång med planeringen av  2020-års kökprojekt. Går du också i köksdrömmar? Då är du varmt välkommen med dina funderingar och önskemål. Pitekök ger dig möjligheten att kombinera ihop precis det kök du drömt om oavsett du vill ha ett helt nytt eller bara byta valda delar i ditt befintliga. Hos oss är inga mått, kulörer eller glanser omöjliga, bara din fantasi kan sätta gränser. 

Ett kök från Pitekök är, dessutom, alltid en riktigt bra affär, det tänker vi inte hymla om. Genom våra händer växer skräddarsydda kvalitetskök fram - prissatta in i minsta detalj så att du slipper ängslas över slutsumman. 

Vi erbjuder alltid kostnadsfria hembesök till dig som bor i Norr- och Västerbotten, helt enkelt för att det blir bäst för dig. På plats hemma hos dig går vi igenom möjligheter, idéer och lösningar som får din köksdröm att ta form. När vi sedan presenterar en offert vet du exakt vad ditt kök kommer att kosta. 

Välkommen!
/Kjell, Ola & Micke med personal

Läs hela inlägget »
Pitekök kommer till Arvidsjaur

10-11 oktober kommer Pitekök på besök till Arvidsjaur, närmare bestämt Ugglan. Vi tar med oss våra visningskök, prover och produktkataloger. Vi finns på plats på fredag och lördag.

Dessutom tar vi med oss vår finfina rabatt om 10 %* rabatt för dig som beställer ditt kök i oktober! Varmt välkommen.

Vi ses!
/Ola, Kjell & Micke med personal

*Gäller på ordinarie pris under hela oktober 2019. Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter.

Foto: Maria Fäldt

Läs hela inlägget »
Höstfest hos Pitekök: 10 % rabatt på ordinarie pris.

10 % rabatt till dig som beställer ditt kök under oktober! Nu bjuder vi in till höstfest hos Pitekök. Och höstfest = prisfest! Ett kök från Pitekök är alltid en riktigt bra affär, det tänker vi inte hymla om. Genom våra händer växer skräddarsydda kvalitetskök fram - prissatta in i minsta detalj så att du slipper ängslas över slutsumman. Just nu erbjuder vi dessutom 10 % rabatt* på ditt kök. 

Kom förbi hos oss på Verksdagsgatan 1, fundera på färg, design och materialval och börja resan mot ditt drömkök - till extra fina priser. Om du bor i Arvidsjaur med omnejd är du välkommen att besöka oss i Ugglan 10-11 oktober. Vi tar med oss visningsköken så klart.

Varmt välkommen till Pitekök
Kjell, Ola & Micke med personal


Och du, vi erbjuder alltid kostnadsfria hembesök till dig som bor i Norr- och Västerbotten, helt enkelt för att det blir bäst för dig. På plats hemma hos dig går vi igenom möjligheter, idéer och lösningar som får din köksdröm att ta form. När vi sedan presenterar en offert vet du exakt vad ditt kök kommer att kosta. 

Välkommen att boka ditt hembesök redan i dag:
0911-166 11 

PS! Självklart är mötet förutsättningslöst. 

*Rabatten gäller på ordinarie pris för dig som beställer ditt kök under oktober. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Foto: Maria Fäldt
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: kök köksoffert
Pitekök: Vitvarupaket från ELON

I helgen bjuder Elon på finfina vitvarupaket. Passa på att träffa Johanna från Elon, Piteå som hjälper dig med tips om vitvaror som passar just ditt drömkök.

Vi på Pitekök gillar lokala samarbeten - inte minst när det hälper våra kunder till en extra bra affär. Hos Elon finner du ett brett utbud av vitvaror och hushållsprodukter för hemmet från många kända varumärken. Med en hög servicenivå och kunnig personal som hjälper dig att hitta rätt produkter för ditt kök.

I helgen håller vi och Johanna lördagsöppet mellan 10:00 - 14:00. Vi ses på Verkstadsgatan 1 i Piteå.

Välkommen!
Kjell, Ola & Micke med personal

PST! Pitekök erbjuder alltid kostnadsfria hembesök i Norr- och Västerbotten.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter