ÖPPETTIDER VISNINGSKÖK:  

MÅNDAG - TORSDAG:  07:00 - 16:00,  FREDAG 07:00 - 14:00  
LUNCH:  11:00 - 12:00

Ris á la jordgubb från Pitekök

Jag vet inte hur det ser ut hos dig, men här i Piteå började semestern med ösregn. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss men planen på jordgubbar och grädde ger vi inte upp. Vi bara tänker om och uppgraderar till Ris á la jordgubb; en len sommardröm för regniga dagar. Prova du också!

Ris á la jordgubb
Ca 4-5 portioner

Mandelris:
500 g kall risgrynsgröt, köpt eller hemlagad
1 dl finriven mandelmassa 
2 dl vispad grädde

Vänd samman allt till en slät massa och klicka ut i serveringsglas. 

Jordgubbsås:
5 dl jordgubbar, färska eller frysta
2 msk florsocker
2 tsk citronsaft

Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft till en slät sås. Värm försiktigt i kastrull eller microugn. Såsen ska inte koka, bara ljummas. Häll över i en såssnipa. Såsen kan även serveras kall.

Ringla ljummen jordgubbsås över mandelriset och garnera med färska skivade jordgubbar och någon kvist citronmeliss innan du serverar. Voila, nu får det regna bäst det vill - en stund till i alla fall.

Semesterhälsningar från oss på Pitekök

PS! Italienska mandelskorpor smakar toppen till.

Läs hela inlägget »
Etiketter: recept pitekök tipsar

Sommaren är här och vi önskar alla våra kunder och besökare en riktigt härlig tid att njuta av. Under hela juli stänger vi verksamheten och hela gänget tar semester. Tisdagen den 1 augusti finns vi på plats igen med nyladdade batterier och, förhoppningsvis, lite snygg solbränna. Må gott!

Kjell & Micke med personal
 

Läs hela inlägget »
Pitekök finns på Luleåmässan 5-7 maj Pitekök finns på Luleåmässan 5-7 maj

Planera in ett besök i Arcushallen på Luleåmässans Vårmässa fredag till söndag 4-7 maj. Pitekök finns på plats och du träffar oss i monter 115. Välkommen förbi och prata nytt kök, köksrenovering eller luckbyten. Välkommen

Läs hela inlägget »


Visst känns det ibland som om Pitekök har funnits i tid och evighet, men ändå, 35 år, kan ni fatta! I dagarna fyller Pitekök 35 år och det vill vi fira tillsammans med gamla och nya kunder, vänner och familj. Vi bjuder in till Öppet hus hos oss på Verkstadsgatan 1, Piteå, självklart med fina erbjudanden till dig som kund! 
Välkommen!

* Nya utställningskök
* Fina erbjudanden
* Utökade öppettider onsdag 26/4 - söndag 30/4
* Vi bjuder på varm korv, kaffe och läsk.

ÖPPETTIDER JUBILEUMSVECKAN 26-30/4
ONSDAG - FREDAG:  12:00 - 16:00
LÖRDAG:  10:00 - 15:00
SÖNDAG  12:00 -15:00

Hur började det? Det var en gång en Larsson och en Holmlund:
Piteå Sprutmåleri, dagens Pitekök, grundades av Tomas Larsson och Kjell Holmlund 1981/82. Företaget var då ett tvåmannaföretag med lokaler på Stenhuggargatan. Efter en totalbrand 1986 flyttades sprutmåleriet till större lokaler på Verkstadsgatan 1 och där blev vi kvar.

1997 gick även Mikael Holmlund in som delägare efter 10 år inom företaget. 2016 är vi totalt 12 personer som arbetar i företaget.

2009 förädlade vi namnet på företaget till Pitekök eftersom verksamheten utökats till att även omfatta produktion av helt nya och kompletta kök.

I dag, nära 35 år senare, är produktion av kök med möjligheter som standard, vår huvudsysselsättning. Kök från Pitekök hittar du över hela Norr- och Västerbotten.

Välkommen!
Kjell & Micke med personal

Läs hela inlägget »

Skärtorsdag stänger vi 11:00 och går hem och firar påsk med familj och vänner. Vi önskar er alla en riktigt fin påskhelg och välkommen åter på tisdag.

//Kjell & Micke med personal

Läs hela inlägget »
Lackera om dina köksluckor till 10% rabatt

Alla hjärtans dag till ära kör vi i gång ett finfint erbjudande på lackering av luckor och innerdörrar: under februari och mars erbjuder vi 10% rabatt på priset!

Välkommen med din förfrågan om  köksluckor, garderobs- och innerdörrar eller badrumsskåpluckor som behöver ny färg. Kontakta oss på 0911-166 11 eller kom förbi vårt visningskök på Verkstadsgatan 1 i Piteå.

Här kan du läsa lite mer om köksrenovering .

Välkommen!

Läs hela inlägget »


Med riktigt tur kan du få ett skinande nytt Pitekök med i husköpet! Om du slår till på den knappt årsgamla funkisvillan i Grundvik, Piteå, vilket just nu ligger ute till försäljning. Pitekök fick förtroendet att platsbygga köket som är ritat för mesta möjliga funktion. Kvadratsmart, snyggt och praktiskt - precis som det ska vara. 

Foto: Ateljé Grodan.
Källa: Anton Möller Andersson
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: funkis
Pitekök har ny hemsida


Välkommen in och inspireras av vår nya hemsida!

Pitekök renoverar, uppdaterar och bygger nya kök helt med utgångspunkt från dig som ska leva i det. I vår verkstad i Piteå skräddarsyr vi kök som kan brukas och älskas genom livets olika faser. Kök som går hem, helt enkelt. 
Besök oss i vårt nya visningskök och verkstad på Verkstadvägen 1 i Piteå.

Vi erbjuder alltid kostnadsfria hembesök till dig som bor i Norr- och Västerbotten. Boka ett redan i dag: 0911-166 11

Läs hela inlägget »

Nu tar vi en veckas julledigt och umgås med våra nära och kära. Vi önskar er alla en riktigt fin jul- och nyårshelg med många fina stunder - inte minst i köket. 
Välkommen åter måndagen 2 januar 2017. 

Kjell & Micke med personal

Läs hela inlägget »