Ris á la jordgubb i regnet

Ris á la jordgubb från Pitekök

Jag vet inte hur det ser ut hos dig, men här i Piteå började semestern med ösregn. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss men planen på jordgubbar och grädde ger vi inte upp. Vi bara tänker om och uppgraderar till Ris á la jordgubb; en len sommardröm för regniga dagar. Prova du också!

Ris á la jordgubb
Ca 4-5 portioner

Mandelris:
500 g kall risgrynsgröt, köpt eller hemlagad
1 dl finriven mandelmassa 
2 dl vispad grädde

Vänd samman allt till en slät massa och klicka ut i serveringsglas. 

Jordgubbsås:
5 dl jordgubbar, färska eller frysta
2 msk florsocker
2 tsk citronsaft

Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft till en slät sås. Värm försiktigt i kastrull eller microugn. Såsen ska inte koka, bara ljummas. Häll över i en såssnipa. Såsen kan även serveras kall.

Ringla ljummen jordgubbsås över mandelriset och garnera med färska skivade jordgubbar och någon kvist citronmeliss innan du serverar. Voila, nu får det regna bäst det vill - en stund till i alla fall.

Semesterhälsningar från oss på Pitekök

PS! Italienska mandelskorpor smakar toppen till.

Etiketter: recept pitekök tipsar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln