Saffransbröd i ett nafs!

Saffransbröd hos Pitekök

Akutsugen på saffran? Du behöver inte dra i gång stora bullbaket, det räcker gott med Piteköks Saffransbröd. Mumsiga till kvällsfikat, lite kaka, lite skorpa. Testa själv - hela kalaset tar inte mer än runt 40 minuter.

Piteköks Saffransbröd

Ingredienser 1 sats, ca 25-30 kakor:
1 paket saffran, (1/2 g)
1 dl strösocker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
1 ägg
100 gram rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
Ägg
Flagad mandel

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mortla saffran och ca 1 msk socker till ett gyllengult pulver. Blanda  med vatten och sirap. Rör om ordentligt och låt dra ett par minuter.
3. Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ned ägget och saffransblandlingen. Sist av allt blandar du mjöl och bakpulver och rör ner. Vänd ihop till en deg.
4. Degen ska vara ganska mjuk och kladdig. Dela degen i två delar och rulla/fördela till längder som du lägger på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna. och 5. Pensla rullarna med ägg och stö över riktigt med mandelspån.
5. Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna på plåten innan du förpackar dem.

Lycka till!

PS! Tjuvsmaka dem när de fortfarande är lite, lite ljumma. Magiskt gott!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln