ÖPPETTIDER VISNINGSKÖK:
MÅNDAG - TORSDAG:  07:00 - 16:00, FREDAG:  07:00 - 14:00  
LUNCH:  11:00 - 12:00
LÖRDAGSÖPPET: 30/1 2021
Sista lördagen varje månad 10:00 - 14:00 (ej dec.)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Årets sista lördagsöppet hos Pitekök.

Välkommen till årets sista lördagsöppet hos oss på Pitekök. Vi håller öppet 10:00 - 14:00 och följer självklart rekommendationer gällande Corona. Om du hellre vill att vi besöker dig i ditt hem får du gärna boka ett gratis hembesök. Tillsammans kan vi planerar och inspirera på ett tryggt och säkert sätt. Välkommen!

Ola, Kjell & Micke med personal

Pitekök söker senior snickare med känsla för kök

Social och senior snickare med känsla för kök? Du arbetar självständigt och avslutar alltid ett arbete på ett sätt som du själv är stolt och nöjd över? Du gillar folk, kan enkelt samarbeta med ditt team och har ett gott humör mot kunder och kollegor?

Slår det an en sträng? Härligt, då kan det vara dig vi behöver. Bums!

Pitekök renoverar, uppdaterar och bygger nya kök till både privatpersoner, institutioner och företag. Vi sätter lika stor värde på det lilla som det stora projektet och gläds åt att allt fler gör verklighet av sina köksdrömmar.  Men, just nu vi räcker inte till. Ett kärt besvär som vi gärna råder bot på. Därför söker vi dig som är en kreativ lagspelare med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Vi ser gärna att du stannar länge hos oss.


Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett fritt och omväxlande arbete som hantverkare. Dina arbetsuppgifter kan komma att variera, från finskickeri och renovering till montering av kompletta kök. Du jobbar både i vår verkstad och i våra kunders miljöer, inte minst i våra privatkunders hem. 

I din yrkesroll ingår att arbeta efter en gemensamma värdegrund. Pitekök står för hög kvalitet och det erbjuder vi genom engagemang, omtanke och yrkesstolthet. Det innebär att du som representat för Pitekök alltid sätter kunden i fokus både i bemötande och hantverk. 


Vem är du?
Vi söker dig seniora snickare som är självgående från dag ett och snabbt kan ta eget ansvar. Du är trygg i din yrkesroll och får gärna besitta många poäng i ryggradskompetens.

Bemötande är A och O. Därför är det en självklarhet att du är en snäll och vänlig person som respekterar andra människor, oavsett kön och nationalitet, så väl kunder som kollegor. Du är van vid kundkontakt, utför uppdragen med kundens behov i fokus och månar om att skapa goda relationer.

Eftersom du kommer att ha en hel del kundkontakt är det viktigt att du behärskar det svenska språket. Engelska och gärna övriga språkkunskaper ser vi som en bonus.

Du kan läsa ritningar

Du har B-körkort.

Tjänsten är 100 % med tillträde så snart som möjligt.


Välkommern till familjen!
Pitekök har erkänt låg personalomsättning och sätter en ära i att ta god hand om vår personal. Vi välkomnar dig till ett väl inarbetat team som vet vad kvalitet och nöjda kunder betyder. Hos oss får du möjlighet att bli ännu bättre på det du är bra på och vi ser gärna att du stannar hos oss över tid. Du får arbeta tillsammans med kompetenta kollegor och samtidigt ha kul på jobbet.

PST! Vi har fasta platser vid fikabordet ;-)


Ansök
Handen i handsken och tummen där den ska vara? Tveka inte att ansöka redan i dag! Kontakta Ola Jonsson på 070-391 81 59 eller skicka in ditt CV och personliga brev omgående till ola@pitekok.se då vi vill tillsätta tjänsten så snart som möjligt. Välkommen!Pitekök – Möjligheternas kök!
Pitekök renoverar, uppdaterar och bygger nya kök helt med utgångspunkt från dig som ska leva i det. I vår verkstad i Piteå skräddarsyr vi kök som kan brukas och älskas genom livets olika faser. Kök som går hem, helt enkelt. 

Pitekök erbjuder även lackering och pulverlackering till företag och privatpersoner.

 

Lördagsöppet hos Pitekök 24/10

Lördagsöppet kommer lite tidigare än vanligt denna månad, redan nu till helgen närmare bestämt. 24/10 kl. 10:00 - 14:00 finns vi på plats och hjälper dig som planerar ett litet eller stort köksprojekt.

Välkommen!
/Pitekök med personal

PST! Glöm inte att du som bokar ett nytt komplett #pitekök får ett presentkort hos inredningsbutiken Hem Ljuva Hem här i Piteå.

Lördagsöppet hos Pitekök 26 september

Nu är det dags för månadens lördagsöppet. Välkommen in 26 september mellan 10 och 14. Om du hellre vill att vi träffas hemma hos dig är du välkommen att boka ett gratis hembesök.

Och du, glöm inte att du som bokar ett nytt komplett pitekök får ett presentkort hos inredningsbutiken Hem Ljuva Hem här i Piteå.

Hoppas att vi ses!
Ola, Kjell & Micke med personal

Lördagsöppet hos Pitekök

Så var det dags för höstens ( oj, vad det var svårt att redan skriva det ordet) första lördagsöppet här hos oss på Pitekök. Vi hoppas att du har ägnat hemestern, delar av den i alla fall, åt köksdrömmar i hängmattan. Välkommen in så tar vi första steget tillsammans. 

Kjell, Ola & Micke med personal

OBS! Missa inte dina 1 000 kr i presentkort hos Hem Ljuva Hem. Läs mer här!

Erbjudande från Pitekök: Byt kök och få ett presentkort från  Hem Ljuva Hem

Nu gör vi det ännu trevligare för dig som planerar att byta kök! När du beställer ett nytt komplett pitekök skickar vi med ett presentkort* om 1 000 kr hos Hem Ljuva Hem, Piteås egen unika inredningsbutik.

Du som besöker vårt visningskök på Verkstadsgatan 1, har sett hur snyggt och trevligt vi har det i köken, vackert dekorerade med inredningsdetaljer, husgeråd och piff efter årstid. Om du trodde att det var Kjell som trollar loss med sin inredningsådra, får vi tyvärr göra dig besviken. Han är förvisso en King av köksbygge, men den stiliga inredningen tackar vi Hem Ljuva Hem, Karin och hennes skickliga personal för. 

Hem Ljuva Hem dekorera våra visningskök

Så här snyggt kan det se ut. Alla inredningsprodukter du hittar hos oss finns att köpa hos Hem Ljuva Hem. Saknar du något är det bara att höra med personalen så hjälper de dig så långt det är möjligt.

Hem Ljuva Hem ger våra visningskök mer hemkänsla

Inga kedjor. Inga franchisebutiker. Unika Butiker är butiker och caféer som inte finns i var och varannan stad. De sticker ut. Vissa har väldigt unika produkter. Andra har sin unika personlighet. Vissa sitter på unik specialistkunskap. En del är bara… unika på sitt alldeles eget sätt. I Piteå har vi Hem Ljuva Hem - och vi på Pitekök är stolta och tacksamma över att få deras unika hjälp till hemtrevnad och stil med kvalitet!

Hör av dig till oss med dina köksdrömmar så kryddar vi dem med 1 000 kr valfri grannlåt från Hem Ljuva Hem. Och du, vi erbjuder alltid kostnadsfria hembesök för dig som bor i Norr- och Västerbotten. Välkommen!

Kjell, Ola & Micke med personal


*Erbjudandet gäller vid beställning av ett nytt komplett kökfrån Pitekök . Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden.
Presentkortet är giltigt 1 år från utskriftsdatum. Presentkortet gäller endast för inköp av varor i fysisk butik, Hem Ljuva Hem, Storgatan 46c, 941 42 Piteå, ej online. Presentkortet kan ej bytas mot kontanter. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden.

 

Semestertid får gärna vara inspirationstid. Vi skippar fasta planer och "att-göra-listor". Vi kikar bara runt, skrollar, swajpar och köksdrömmer lite. Funderar på stil, färg och helhetskänsla,. På hur det blir att dricka första koppen kaffe, korka upp flaskan eller baka en kaka. Det räcker så. Mått, material och funktion, det kan vi ta till hösten eller när andan faller på. 

I dag bjuder vi på ett gäng nya inspirerande #pitekök som vi har fått förtroendet att ta fram tillsammans med våra kunder. Du hittar allt från helt nya kök till köksrenoveringar och enklare luckbyten. Oavsett storlek på projektet är det alltid lika spännande att se när våra kök bli till hem att trivas och leva i.  Vilket kök gillar du bäst?

Skräddarsytt nytt kök från Pitekök

Det är något speciellt att se ett helt nytt hem växa fram, inte minst när vi får vara med på ett hörn. Bokstavligen i hörnet, denna gång. Familjen i @villastromnasbacken valde att bygga ett u-format kök laddat med förvaring och en rejäl köksö. Vitvaror och extra skåp placerades i väggen. Den här kvadratsmarta lösningen gör att väggskåp inte behövs. Resultatet blir ett både praktiskt och luftigt kök som verkligen bjuder in till kökshäng. 

Tidlöst vitt kök från Pitekök

Varför frångå ett vinnande koncept? Det är svårt att bli leds på ett vitt kök med släta luckor, och skulle det ändå hända kan du alltid gå loss och inreda med vilken färg och stil du vill. I det oändliga.

Ta gärna en extra titt på stänkskyddet ovanför spis och bänkskiva. Visst ser det ut som vanligt vitt kakel? Det är meningen. Men våra stänkskydd i MDF är ett prisvärt och roligt alternativ till kakel. Du kan enkelt pigga upp upp med en glad färg eller knyt ihop din stil ton i ton. Ditt enda problem blir att välja, vi erbjuder nämligen flera mönster och alla kulörer - i alla nyanser, som vanligt.

Stilren köksrenovering från Pitekök

Det här stilrena piteköket hittar du i ett mycket smakfullt renoverat hus hemma hos @gesallvagen. Även här har kunden valt att satsa på förvaring i bänkskåp och köksö.

Ibland kan mörka nyanser få köket att kännas trångt och murrigt, men det är helt riskfritt här. Istället möts du av ljus och ytor där vackra detaljer lyfter köket ytterliggare.

Pitekök i mustiga färger

På tal om mörkare nyanser har vi detta ljuvliga lantkök i modern tappning hemma hos @sorbyn21. Den rustika porslinshon, skafferiet som fick behålla originaldörren och de personliga inredningsdetaljer passar fantastiskt tillsammans med luckornas gröna färg.

Det nya köket, precis som husets övriga rum, känns som en stor varm kram och en kopp choklad med både grädde och marshmellos. Hemtrevligt helt enkelt.

Nya köksluckor från Pitekök

Föll du också för den högblanka trenden när det begav sig? Vitt eller svart skulle det vara. Inget fel i det, men det är en glans som lätt ser smutsig ut och dessutom kan störa ögat.
I dag tar vi inte fram många högblanka kök - vi byter ut dem istället. Som här, i detta läckra och personliga kök hemma hos @mitthemvarborg, där nya luckor i varmt grått gav köket en både ljusare och mjukare stil.

Blått kök från Pitekök

När @casaboman byggde nytt i Skellefteå valde de ett färgkombinerat pitekök i blått och vitt. De mörkblå underskåpen gifter sig fint med vitrinhyllorna i vitt, klassiskt vitt kakel och den ljusa bänkskivan.

Notera gärna den extra lilla diskhon med vattenkran i köksön. Mycket praktiskt komplement när du väljer att placera spisen i köksön.

Lyxigt nytt kök från Pitekök

Sist, men inte minst, hälsar vi på hemma hos familjen @missannalindberg. Här står det sobert varmgrå köket alltid för en känsla av lyx - både till vardag och fest. Bänkskiva, stänkskydd och köksön med brolösning är i vackert och lättskött laminat (Carerra Bianco) från LG Collection.

Nu önskar vi dig en fortsatt köksdrömmig sommar och lovar att komma tillbaka med mer inspiration framåt hösten. Till dess kan du besöka köksägarnas konton på Instagram och ta del av mer. Tagga gärna bilder av ditt eget pitekök med #pitekök och #mittpitekök, så delar vi med oss till fler.

Sköt om dig och varandra

/Kjell, Ola & Micke med personalPST! Mer köksinspiration hittar du om du klickar här.

Semesterstängt hos Pitekök sommaren 2020

Så många härliga, vackra, traditionella, modiga och läckra #pitekök vi har fått skapa hemma hos er i år. Tack för förtroendet! Nu önskar vi er alla, gamla och nya kunder, vänner, kollegor och leverantörer, en härlig semester och hemester.  Även vi på Pitekök tar en paus från verkstad och ritbord och laddar om för höstens projekt. Håll utkik här och i våra sociala medier, under semestern kommer vi att inspirera med några nya #pitekök från i vår. Klicka gärna här och prenumerera  på vårt nyhetsbrev om du vill få köksglädje, smarriga recept och smarta tips direkt i mailen.

Sommarhälsningar från
Kjell, Ola & Micke med personal
 

Etiketter: köksinspiration
Lördagsöppet hos Pitekök

Passa på att använda pingsthelgen till att slipa på dina köksplaner, stora som små. Hos oss kan du beställa allt från enbart nya beslag till ett komplett nytt och skräddarsytt kök. Välkommen in på lördag, vi har öppet 10:00 - 14:00.

Vill du istället träffa oss direkt i ditt hem? Slå oss en pling så bokar vi tid för ett gratis och förutsättningslöst hembesök.

Välkommen!
Kjell, Ola & Micke med personal
 

Lackera om dina köksluckor med Pitekök

Vi brukar säga att vi vill vara med och skapa kök som går hem. Med det menar vi rum att leva i, fullt ut. Med stora som små, hamstrar och hundar, en och annan kastad porslinstallrik, ketchupsstänk och tusentals dagar med kladdiga fingrar. Mer liv än Instaperfect. Så ska det få vara, i husets hjärta.

Men till slut tar även vardagsbruket ut sin rätt. För det mesta är det köksluckorna som far riktigt illa, vilket är tur eftersom de är enklast att åtgärda. Antingen med omlackering eller byte av hela luckan.Lackering av köksluckor - en plånboksvänliga renovering
Snabbt, snyggt och prisvärt. Det är en bra summering av omlackering av köksluckor. Kanske har du ett kök där luckorna känns lite förbrukade, trista och slitna, eller en färg du inte längre trivs med. Då är omlackering ett nästan löjligt bra alternativ om du jämför kostnad med resultat. Ny färg täcker många gamla synder kan en säga, och det inkluderar repor på ytan och fläckar där lacken har skrapats eller stötts av. Mycket resultat för pengarna, helt enkelt.

Nylackerade luckor ger hela köket en nykökskänsla - inte minst om du dessutom byter ut dina gamla beslagen mot nya. Det ger ett extra vackert helhetsintryck av det "nya" köket.Miljövänligt kök - tänk omlackering av köksluckor
Trenden har redan funnits där ett bra tag: konsumera mindre, återbruka mer. Om du gillar det tänket är du sannolikt inte intresserad av att riva ut ett fullt fungerande kök, bara för att färgen på luckorna suger. Hör av dig till Pitekök istället. Vi tar hand om dina slitna köksluckor och fräschar upp dem till nyskick igen - i den kulör och glans du väljer.

Tänk gärna ett steg till, till dina innerdörrar och garderobsdörrar. Även de kan återanvändas, snyggas till och få ny färg.

Färgerna vi använder i dag är dessutom miljövänlig och mycket slitstark. Så bara det faktum att du väljer omlackering istället för nytt gör att du går i naturens tjänst.Varför anlita Pitekök för lackering av köksluckor?
Det enklaste svaret - du vill ha ett snyggt och professionellt resultat som håller och vi kan hjälpa dig med det. Vi kan jobbet, kort sagt.

Men hur svårt kan det då vara? Lite färg på en skiva? Faktiskt knepigare än en kan tro. Det krävs både kunskap, erfarenhet och ett vant öga för att få den där jämna, släta ytan som en högkvalitativ kökslucka ska ha. En som du slipper störa dig på dag ut och dag in.

Vi börjar alltid med ett noggrant underarbete. Det innebär slipning, spackling och eventuell lagning beroende av vad som krävs för just dina luckor och fronter. Därefter sker lackering i flera olika steg och slutligen torkning.

Så, som så ofta är det både smartare och mer kostnadseffektivt att anlita profesionella lackerare för jobbet. Då vet du att du får det där perfekta resultatet du vill ha: personligt, drömmigt, exklusivt, lantligt, minimalistiskt - you name it.

Lackering av kökluckor, ett hantverk hos Pitekök

Byte av köksluckor - köksrenovering light
Om dina luckor verkligen sjunger på sista versen kan ett luckbyte vara det enda vettiga alternativet - även här till ett mycket fördelaktigt pris. Du behåller ditt köks befintliga stommar och vi tar fram nya skräddarsydda luckor enligt dina önskemål. Vi har en design för alla och ännu fler färger att välja bland.

Piteköks köksluckor är av högsta kvalitet och håller över tid - även för en ny lackering om andan faller på i framtiden. Vi tillverkar alla luckor på beställning vilket gör att bara fantasin sätter gränser. Självklart kan du även välja att byta ut lister, socklar och täcksidor för en ännu snyggare finish. Tillsammans med nya beslag har du fått en köksrenovering light med ett sprillans nytt resultat.

Det behöver inte kosta en förmögenhet att fräscha upp ditt kök. En lättare renovering kan vara alldeles tillräckligt. Välkommen till Pitekök med dina köksdrömmar, både stora och små!

/Kjell, Ola & Micke med personalPST! Tips till dig som planerar att sälja ditt hem
Har du tänkt på att få rum gör ett så starkt första intryck som köket? Köket är bostadens centrum och det rum som de flesta visningsbesökare först styr kosan mot. Men det är också ett rum som vi vill sätta vår egen prägel på. Därför kan det i många fall räcka med att snygga till ytorna och inte lägga för stora pengar på något som köparen kanske ändå hade tänkt byta ut.

Om köket i ditt hem börjar se lite trist ut kan en omlackering av köksluckorna hjälpa till öka värdet på ditt hus eller lägenhet vid en försäljning. Med små medel kan du skapa stora förändringar i köket. Spekulanter tittar oftare på helhetsintrycket än på till exempel vitvaror i köket, så det blir en billig insats i jämförelse. Lycka till!

Foto: Maria Fäldt
 

Senaste inläggen

Etiketter

Arkiv

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Etiketter